Индонезиялық стильдегі балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Балық филесі 150, күріш 60, пияз 80, тауық сорпасы 30, лимон 1/4 дана., өсімдік майы 20, кілегей 30, ұн 20, банан 1/2 дана., ыстық қызанақ соусы 50, тұз.
Сипаттамасы Пияз текшелерге кесіліп, ашық алтын түске дейін қуырылады және аздап тауық сорпасы құйылады. Күрішті тұзды суға қайнатады, салқын сумен жуады және сүзеді, пиязбен, сұйылтылған сорпамен араластырады, тұздайды және қыздырады. Балық филесінің тілімдері лимон шырынын себіліп, 30 минут ұсталады, содан кейін тұздалады, кілегейге батырылады, ұнға пісіріледі және алтын қоңыр қабық пайда болғанша көп мөлшерде майға қуырылады. Балықты күрішпен безендіріп, оны қуырылған бананның жартысымен және пияз сақиналарымен безендіреді. Үстелге ащы қызанақ соусы беріледі.