Имам байылды ("Имам есінен танып қалды")
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Баклажандар 100, шошқа еті 80, сиыр еті 80, жұмыртқа 1 дана., шошқа майы 30, сүт 100, ұн 10, пияз 15, қызанақ 20, ақжелкен 3, ұнтақталған қара бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Баклажандар жуылады, сүртіледі және орташа қыздырылған пеште пісіріледі. Теріні алып тастайды, салқындатады, ұзын жолақтарға кеседі, тұздайды және тұруға рұқсат етіледі. Пияз мен қызанақты жуады, ұсақтап турайды, шошқа майына ұнтақталған етпен бірге қуырады, бұрыш пен туралған ақжелкенге себеді. Баклажан жолақтары алақанға сығылады, ұрылған жұмыртқаға суланады, ұнға пісіріледі және шошқа майына барлық жағынан қуырылады. Пішінге кезектесіп баклажан мен ет қабатын салыңыз (Жоғарғы қабат - баклажан). Жұмыртқаларды ұрып, сүтпен араластырады және қалыпқа құяды. Пеште бір жарым сағат бойы бетінде алтын қыртысы пайда болғанша пісіріңіз. Гарнир ретінде жаңа піскен салатпен бірге сол пішінде беріледі.