Стамбул стиліндегі баклажандар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Баклажандар 250, пияз 50, қызанақ 100, зәйтүн майы 50, сәбіз 40, балдыркөк (Тамыр) 40, тәтті бұрыш 40, сарымсақ 5, ақжелкен 5, тимьян, ұнтақталған қара бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Баклажандарды бойлық жартыға бөліп, етін қабығынан 0,5 см қашықтықта кесіп, оны алып тастамай, көкөністерді ащысын жоғалтатындай етіп салқын, аздап тұздалған суға батырады, содан кейін оларды зәйтүн майына қуырады. . Сәбіз мен балдыркөк суда жартылай дайын болғанға дейін рұқсат етіледі және кішкене текшелерге кесіледі. Капсикум пісіріледі, қабығы мен тұқымынан тазартылады, майдалап туралады және сәбізбен біріктіріледі. Майдалап туралған пиязды зәйтүн майына жібереді, туралған көкөністерді, туралған қызанақты, жасыл ақжелкенді, ұсақталған сарымсақты, тимьянды, ұнтақталған қара бұрышты, тұзды қосып, бәрін араластырады. Баклажанның әрбір жартысынан алынған целлюлоза майдалап туралып, құтқарылған көкөністерге қосылады. Баклажандар алынған тартылған көкөністермен толтырылады, майланған пісірме табаққа немесе табаға салынады, әр жартысы қызанақ тілімімен жабылады және пеште 15-20 минут пісіріледі. Салқын түрде беріледі.