Бұқтырылған белуга (Гватемала)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Белуга 150, ұн 20, пияз 50, қызанақ 80, сарымсақ 5, ақжелкен 5, зәйтүн майы 15, ұнтақталған қара бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Бір тәулік бойы суық суға малынған тұздалған белуга филесі кесектерге кесіліп, ұнға пісіріліп, тұз бен ұнтақталған бұрышқа себіліп, зәйтүн майына қуырылады. Майдалап туралған көкөністердің қоспасы (пияз, сарымсақ, қызанақ) сол майға жіберіледі, ақжелкен мен қуырылған балық салынады, ыдыс -аяқ баяу отқа қойылады және ыдыс дайын болғанға дейін қайнатылады.