Қарақат квасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 2 кг қарақат, 2-3 кесе түйіршіктелген қант, 4 ас қасық мейіз, 5 литр су, 20 г ашытқы.
Сипаттамасы Қара қарақатты жуыңыз, електен сүртіңіз, алынған шырынды сүзіңіз. Қантты суық суға ерітіп, бұрын алынған шырынды құйып, жылы суда ерітілген ашытқыны қосып, қақпағы жабық ыдыста түні бойы қалдырыңыз. Келесі күні ыдыс-аяқтың ішіндегісін алдын ала күйдірілген бөтелкелерге құйыңыз, әрқайсысына бірнеше минут салып қойыңыз. Бөтелкелерді қайнатылған тығындармен жабыңыз. Тығынның шығып кетуіне жол бермеу үшін оны жіппен байлаңыз. Бөтелкелерді суық жерге қойыңыз. Келесі күні квас тұтынуға дайын. Оны тоңазытқышта бірнеше күн сақтауға болады.