Құлпынай квасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Піскен, ұсақ және қарқынды боялған құлпынайларды (Коралка, Комсомолка, Киевская сорттары) сұрыптайды, зақымдалған жидектерді алып тастайды, жуады, судың ағып кетуіне жол береді, сабақтарынан тазартады және эмальданған ыдысқа салады. Содан кейін жидектер сумен құйылады (250 г құлпынайға 700 г), қайнағанға дейін қыздырылады, оттан алынады және 10 минут ұсталады. Алынған квас нейлон шұлығы арқылы сүзіледі, бір ас қасық бал, 4 шай қасық қант және 1 г лимон қышқылы қосылады. Араластырыңыз, содан кейін нейлон шұлығы арқылы екінші рет сүзіңіз. Дайындалған шампан бөтелкелеріне мойынның жоғарғы жағынан 7-10 см төмен құйып, әрқайсысына 2-3 дәм қосады. Толтырылған бөтелкелер полиэтилен тығындармен бітеліп, олар жұмсақ сыммен немесе шпагатпен байланады және квастың қартаюы мен пісуі үшін суық бөлмеге шығарылады. 7-10-шы күні оны ішуге болады. Бөтелкелерді тығындағаннан кейін квастың пісу процесін жылдамдату үшін оны екі күн бойы 25-27С температурада (жазғы бөлме температурасында) ұстайды, ал үшіншісінде оны салқын бөлмеге шығарады немесе тоңазытқышқа салады. Бұл жағдайда квас 4-ші күні дайын болады. Құлпынай квасын консервіленген препараттардан да дайындауға болады. Квас салқындатылған үстелге беріледі.