Жүзімнен жасалған құю
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Піскен жүзім жуылады және судың ағып кетуіне жол беріледі. Жидектер шоғырлардан бөлініп, шірігендері жойылады. Дайындалған шикізатты шарға салады, қант немесе қант шәрбаты қосады, су тығыздағышын орнатады және шарды 30-35 күн ашыту үшін жылы жерге ауыстырады. Содан кейін су тығыздағышы алынып тасталады, құю дәке мен мақта мата арқылы сүзіледі, бөтелкеге құйылады және тығындалады. Цилиндрдің сыйымдылығы 3л. Тазартылған жидектер (кг) - 2,0 Қант (кг) - 0,7 Су (стакан) - 1 Мүмкіндігінше экстрактивті заттарды алу үшін, сұйықтықты сүзгеннен кейін қалған жидектер иленеді, цилиндрге салынады және 25% сироппен құйылады. Содан кейін су тығыздағышын орнатыңыз және оның астындағы массаны ашыту тоқтағанша 20-30 күн ұстаңыз. Алынған шарап түріндегі шырын нейлон шұлығы арқылы немесе дәке мен мақта арқылы сүзіледі, бөтелкеге құйылады және тығындалады, ал целлюлоза қолмен сығылады және шырын сүзгіден өткізіледі. Қант шәрбатының рецепті. Цилиндрдің сыйымдылығы 3л. Су (л) - 1,5 Қант (кг) - 0,45