Көкжидектен жасалған шарап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 әдіс 5 кг көкжидек сұрыпталады, бөгде қоспаларды кетіреді, таза, ішуге жарамды сумен жуылады және бөтелкеге салынады. Жеке ыдыста 1,5 кг қантты 5 литр суда ерітіңіз. Қант ерітіндісі көкжидек бөтелкесіне құйылады. Ашыту аяқталғаннан кейін алынған шарап шүберек арқылы сүзіледі, содан кейін мақта арқылы сүзіледі. Шарап құрғақ бөтелкеге құйылады, тығындалады және құрғақ және салқын бөлмеде сақталады немесе бөтелкеге құйылады, олар шарапқа малынған тығындармен жабылады және көлденең күйде сақталады. 2 әдіс 5 кг көкжидектерді сұрыптайды, бөгде қоспаларды кетіреді, таза сумен жуады және шырын сыққыштан өткізеді. 10 кг қызыл жүзім таза сумен жуылады, жидектер жоталардан бөлініп, шырын престе сығылады. Алынған жүзім шырынына 500 г қант қосылады, ал қант еріген кезде оны көкжидек шырынымен араластырады. Қоспа бөтелкелерге құйылады және ашытуға ұшырайды. 6-7 күнге созылатын ашыту аяқталғаннан кейін шарап мақта арқылы сүзіліп, таза және құрғақ бөтелкелерге немесе бөтелкелерге құйылады. Бөтелкелер тығындалып, құрғақ және салқын бөлмеде сақталады.