Таңқурай шарабы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Таңқурай шарабы 2 Осылайша жоғары сапалы таңқурай шарабы алынады. шырын сыққыш құрылғы арқылы 5 кг жаңа, сау және әбден піскен таңқурай жидектері өткізіледі. Бөлек ыдыста 5 л су мен 1,5 кг қантты қант толығымен ерігенше қыздырады, содан кейін ерітіндіні 22-25С дейін салқындатады. Салқындатылған ерітінді таңқурай шырынымен араластырылады, шарға құйылады және ашытуға ұшырайды. Ашыту 4-5 күн ішінде 22-25С температурада жүреді. Ашыту аяқталғаннан кейін таңқурай шарабы мақта арқылы сүзіліп, таза және құрғақ бөтелкелерге құйылады. Бөтелкелер алдын ала жуылған және шарапқа малынған тығындармен тығындалады және құрғақ және салқын бөлмеде көлденең күйде сақталады.
Сипаттамасы Таңқурай шарабын дайындау үшін орман және бақша таңқурайының піскен, тіпті піскен, бірақ сау және таза жидектері қолданылады. Таңқурай сұрыпталады, құрғақ, піспеген және аурулар мен көгеруден зақымдалған жидектерді алып тастайды. Таңқурай шарабын дайындаудың екі әдісі қолданылады. Таңқурай шарабы 1 4 кг таңқурай сұрыпталады, ұсақталады және он литрлік ыдысқа салынады. Бөлек ыдысқа 4 литр таза, ішуге жарамды су құйылады, 1,2 кг қант қосылады және қант ерігенше отта қыздырылады. Қант ерітіндісі 22-25С дейін салқындатылады және таңқурай құтысына құйылады. Жидектердің сұйықтық бетіне қалқып кетуіне жол бермеу үшін дәкеге оралған таяқшаны шарға салып, оны мойынның түбіне бекітеді. Шарды толып кетпей, мойынның түбіне дейін толтыру керек, себебі ашыту сұйықтығы ыдыстың шетіне төгілуі мүмкін. Ашыту жалғасып жатқанда, шар ашық күйде сақталады. Тамақтың саңылауына мақта жүні салынады, ол арқылы ашыту кезінде бөлінетін көмірқышқыл газы еркін өтеді. Целлюлоза бетіне қалқып шыққан кезде оны ағаш таяқшамен араластырып, сұйықтыққа батырады. Бұл әдіс целлюлозаның, сондай-ақ шараптың қышқылдануын болдырмау үшін қажет. Ашыту бірнеше күнге созылады. Ашыту аяқталғаннан кейін таңқурай шарабы суықта 2-3 күн ұсталады, осы уақыт ішінде ыдыстың түбінде тұнба жиналады. Тұндырылған шарап дәке бар сүзгі арқылы сүзіледі, содан кейін таза мақта арқылы сүзіледі. Дайын шарап таза және құрғақ бөтелкеге немесе бөтелкеге құйылады, ол мойынның ортасына дейін толтырылады және тығынмен жабылады, Шарапты таза және құрғақ бөтелкелерге құйып, тығындарды таза, бұрын жуылған және шарапқа малынған тығындармен жауып, сақтау ұсынылады. құрғақ және салқын бөлмеде көлденең күйде.