Алма сидрі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Рецепт fido7.ru.wine конференциясынан алынды, хат авторы Сергей Попов Алма сидрі - жүзім шарабынан басқа, планетадағы ең көне және әйгілі шараптардың бірі. Ежелгі мысырлықтар алма шарабын дайындаудың рецептін білген, ол Еуропада бір кездері кең танымал болған, ал Англияда бүгінгі күнге дейін алма шарабы ұлттық сусын болып саналады. Оны дайындау үшін әр түрлі сортты және пісетін алмаларды қолдануға болады, тек жасылдан басқа. Қолданар алдында алмаларды тексеріп, шіріген жерлерін кесіп, сабағын алып тастау керек, ал егер алма құрт тәрізді болса, онда құрт саңылауларын да алып тастаған жөн, әйтпесе шарап ет сорпасынан бір нәрсе алады. Сұрыпталған алмаларды жуады, бөліктерге бөледі және ет тартқыштан немесе басқа ұнтақтағыштан өткізеді. Алынған тортты шарға салады (үш литрде - 2, ал он литрде - 8 кг), қант қосады (1 кг тортқа 100- 150 г), мойынды дәкемен байлап, шарды жылы жерге қояды. . 2-4 күннен кейін торт бетіне қалқып шығады, ал шырын шардың түбіне жиналады. Оны сүзіп, тортты сығып алады. Алынған шырынға қант қосылады (1 литр шырынға 100-150 г), цилиндр су тығыздағышымен жабылады және шырын ашыту үшін 15-20 күнге қойылады. Ашыту аяқталғаннан кейін шырын сифон арқылы ағызылады және бөтелкелерге немесе банкаларға салынады, олар дереу жабылады. Басылымнан қайта басылды: "Жидектерді, жемістерді, жаңғақтарды болашақта пайдалану үшін жинау". Құрастырған В.Репецкий, типі. Октобер. Таллин қаласы. 1991 ж. Сергей Попов өз тарапынан алманы салыстырмалы түрде "дөрекі" ұсақтау керектігін қосады, өйткені ет тартқыштың жұқа торы арқылы алынған торт шырынды жақсы бермейді.