Құлпынай құю
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жаңа піскен, сұрыпталған құлпынайларды дуршлагқа салып, бір шелек суға үш рет салып, ағызып жібереді. Содан кейін жидектер сепальдардан тазартылады, шарға құйылады, қант қосылады, мойын дәкемен байланады және шарды 2-4 күн бойы (ашыту басталғанға дейін) жылы жерге немесе терезе төсенішіне (бөлмедегі күн шуақты жаққа) қояды. . Ашыту басталғаннан кейін дәкені алып тастайды, су тығыздағышын орнатады, шарды көлеңкеге ауыстырады және ашыту тоқтағанша 12-20 күн ұстайды. Алынған ликер нейлон шұлығы арқылы немесе сүзгіштің мойнына немесе дуршлагқа салынған дәке мен мақта мата арқылы сүзіледі, дайындалған бөтелкелерге құйылады және тығындалады. Аршылған жидектер (кг) - 2,2 Қант (кг) - 0,8 Су (л) - 3,0 Экстрактивті заттардың ең көп мөлшерін алу үшін қалған целлюлозаны 35С дейін қайнатылған және салқындатылған сумен құйып, 2 күн ұстайды. Содан кейін шырын цилиндрге құйылады, ал целлюлоза сығылады. Шырынға қант қосылады, су тығыздағышы орнатылады және ашыту аяқталғанша 14-20 күн ұсталады. Ашытылған шырын дәке мен мақта арқылы сүзіледі, бөтелкеге құйылады және тығындалады.