Жидек квасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қара қарақат, таңқурай, бүлдірген, лингонберри мен көкжидектің жидектері сабақтарынан және гүл кеселерінен бөлек тазартылады, зақымдалған жемістер жойылады, жуылады, судың ағып кетуіне жол беріледі, иленеді, масса эмальданған ыдысқа жиналады және жылы қант шәрбаты құйылады (1 литрге 100-150 г қант) 1 кг жидекке 4 л мөлшерінде. Қоспаны жақсылап араластырады, дәкемен жауып, 18-28С температурада бір тәулік ұстайды, содан кейін нейлон шұлығы арқылы немесе дәке немесе құрма арқылы сүзеді. Алынған квас дайындалған шампан бөтелкелеріне мойынның жоғарғы жағынан 5-7 см төмен құйылады, 4-5 мейіз қосылады және бөтелкелер фистуласыз буға пісірілген тығындармен немесе полиэтилен тығындармен жабылады, содан кейін олар шпагатпен байланады. Тығындалған бөтелкелерді салқын бөлмеге шығарады, онда квас 1-2 апта бойы сақталады. Квас үстелге салқын түрде беріледі. Дайындамалардан жидек квасын дайындау үшін құмыраны тығындап, өнімді эмальданған ыдысқа жайып, қайнатылған және 60С дейін салқындатылған қант шәрбатымен құяды (1 литр суға 200 г қант, бір 0,5 л банка - 2 л сироп), содан кейін масса жақсылап араластырылады және талап етіледі бір күн ішінде. Алынған квас нейлон шұлығы арқылы немесе дәке немесе мақта мата арқылы сүзіледі, мойынның жоғарғы жағынан 5-7 см төмен бөтелкеге құйылады, 4-6 мейіз қосылады және бөтелкелер тығындалады, тығындар шпагатпен байланады. Содан кейін квасты салқын бөлмеге шығарады, оны 1-2 апта ұстайды. Квас үстелге салқын түрде беріледі