Лимон-бал квасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1,5 литр суды қайнатып, 60-70С дейін салқындатқаннан кейін оған бір лимонның шырыны құйылады, оған 4 ас қасық бал және 5-6 шай қасық қант қосылады, араластырылады, дәкемен жабылады және бір күн бойы тұндырылады. Осыдан кейін квас нейлон шұлығы арқылы сүзіледі, шампан бөтелкелеріне құйылады, әрқайсысына 4-5 мейіз қосылады, полиэтилен немесе резеңке тығындармен тығындалады, тығындар жіппен немесе сыммен байланады. Содан кейін бөтелкелер 1-2 апта ішінде квастың қартаюы мен пісуі үшін суық бөлмеге шығарылады. Квастың өнімділігі - сыйымдылығы 0,75 литр болатын екі бөтелке. Квас үстелге салқын түрде беріледі.