СОРБҚА АРНАЛҒАН КВАС-БОРШ (Мунтения мен Олтениядан алынған рецепт)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бидай кебегі - 500 г, жүгері жармасы - 300 г, 1 стакан ашытқы немесе 20 г сыра ашытқысы, 1 лимон, 2-3 тілім қара нан, су - 5л.
Сипаттамасы Квас-борщ 5-6 литрлік сазды ыдыстарда дайындалады. Кәстрөлдің түбіне бидай кебегі мен жүгері жармасын құйыңыз, бір стақан кебек ашытқысын құйыңыз (бұрын дайындалған квастан қалған) немесе 20 г сыра ашытқысы мен қайнаған суға салып, жылы жерге қойыңыз. Борш салқындаған кезде тілімдерге кесілген лимон мен 2-3 тілім қара нан қосыңыз. Ашыту кезінде квасты күніне 2 рет (таңертең және кешке) ұзын ағаш қасықпен араластырыңыз. Квас қышқыл дәмге ие болған кезде, кастрюльді суық жерге ауыстырыңыз және квасты тұндырыңыз. Тұндырылған, мөлдір квасты бөтелкелерге құйып, салқын жерде сақтаңыз. Кебектің қалған массасын да салқын жерде, сол ыдыста сақтаңыз. Бөтелкедегі квас таусылғаннан кейін, қалған массаны 24 сағат қайнаған суға құйып, тұндырылған квасты қайтадан бөтелкелерге құйыңыз. Процедураны 3 рет қайталауға болады. Дайын квас-борщты кебегі бар ыдыста қалдыруға болмайды, әйтпесе ол күйіп кетеді.