Алмадан жасалған мармелад
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Алма - 1 кг. Түйіршіктелген қант - 1 кг. Алманы екіге бөліп, өзегін алып, жабық ыдыста баяу отта пісіріңіз. Алма қайнатылғаннан кейін оларды електен сүртіңіз. Пюреге түйіршіктелген қанттың бірдей мөлшерін қосып, қоюланғанша баяу отта араластыра отырып пісіріңіз. Дайын мармеладты салқын қайнаған суға малынған фарфор ыдысқа біркелкі қабатқа салып, жылы жерге қойыңыз. 2-3 тәуліктен кейін кептірілген мармеладты кішкене төртбұрыштап турап, түйіршіктелген қантқа ораңыз. Оны пергамент қағазымен жабылған шыны ыдыстарда құрғақ жерде сақтаңыз.