Жапон айвасынан жасалған мармелад
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг жапон айвасы, 500 г. қант, 2 стакан су.
Сипаттамасы Мұқият жуылған жемістерді тілімдерге бөліп, кастрюльге салыңыз, су құйыңыз. Қақпақтың астында баяу отта толығымен жұмсарғанша қыздырыңыз. Ыстық күйінде електен сүртіңіз. Алынған пюреге қант қосып, араластыра отырып, дайын болғанға дейін баяу отта пісіріңіз. Ыстық массаны крахмал мен қант ұнтағының қоспасымен ұнтақталған немесе пергамент қағазымен қапталған пісіру парағына салыңыз. Массаны қалыңдығы 1,5-2 см қабатқа мұқият тегістеңіз.Мармелад салқындаған кезде және қабықпен жабылған кезде оны бұйра бөліктерге бөліп, құрғатыңыз. Мармеладты құрғақ, салқын жерде сақтаңыз.