Айвалық мармелад
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг айва үшін - 0,5 кг қант, 2 стакан су, мұқият жуылған жемістерді өзегімен бірге тілімдерге бөліп, кастрюльге салыңыз да, су құйыңыз. Жемістер толығымен жұмсарғанша қақпақ астында пісіріңіз. Ыстық күйінде жемістерді електен сүрту керек. Алынған пюреге қант қосып, үнемі араластыра отырып, жұмсақ болғанша баяу отта пісіріңіз. Дайын массаны пергамент қағазымен қапталған және қант ұнтағына немесе құмға себілген пісіру парағына салыңыз. Сағыз тәрелкесін мұқият тегістеңіз, кептіруден кейін оны бұйра етіп кесіңіз де, түйіршіктелген қантқа себіңіз. Мармеладты салқын, құрғақ жерде сақтаңыз. Бұл мармеладты қабыршақты етіп дайындауға болады - басқа мармеладтармен бірге: алма, қара өрік және т.б. Сіз әдеттен тыс қызықты және дәмі өте жағымды үш қабатты мармелад аласыз.