Өрік джемі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг өрік үшін бірінші әдіс - 0,5 кг қант, 0,5 кесе су Өрік қайнаған сумен күйдіріледі, ыстық суда бірнеше минут ұсталады, қабығы аршылады. Жемістерді екіге бөліңіз, тұқымдарды алып тастаңыз. Өріктерді кастрюльге салыңыз, су құйыңыз, қақпақпен жабыңыз және жемістер жұмсарғанша баяу отта қыздырыңыз. Содан кейін жемістерді ұсақтағышпен езіп, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Банкаларға ыстық күйінде құйыңыз. 1 кг жеміс үшін екінші әдіс - 1 кг қант және джемге 1 стакан су, кептелуге жарамсыз, мыжылған және піскен жемістерді алады. Оларды сүйектерден тазартады, сумен толтырады және қайнатады. Қайнағаннан кейін 10 минуттан кейін қант қосылып, дайын болғанға дейін қайнатылады.