Қантталған қара өрік
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг жеміс үшін - 1 кг қант және 2 - 3 кесе су Бірінші әдіс Қара өріктен Тұқымдарды алып тастаймыз, содан кейін көрсетілген мөлшердегі су мен қанттан қант шәрбатын қайнатамыз. Өріктерді қайнаған сиропқа 5 минутқа батырыңыз, содан кейін ыдысты оттан алыңыз да, оны 10 - 12 сағатқа қойыңыз. Сондықтан 3-4 рет қайталаңыз. Дайын болғанға дейін соңғы рет қайнатыңыз. Қайнатылған қара өріктерді дуршлагқа тастаңыз, сиропты ағызып, құрғатыңыз. Кептірілген қантталған жемістерді түйіршіктелген қантпен құйып, сақтау үшін банкаларға немесе қораптарға салған дұрыс. Егер сіз оларды ұзақ уақыт сақтамасаңыз, онда сіз тәтті жемістерді сүйекпен дайындауға болады, олар соншалықты тартымды. 1 Кг қара өрік үшін - 1 кг қант пен 2 стакан су 300 г жаңғақ Екінші әдіс Кейбіреулер жұмыстың бірінші кезеңінде алынған сүйектің орнына жаңғақ салады. Шұңқырларды дренаждардан шпилькамен немесе арнайы құралмен алып тастаңыз. Жаңғақтарды жеткілікті мөлшерде тазалаңыз. Әрбір алынған шұңқырдың орнына жаңғақ дәнінің төрттен бір бөлігін салыңыз. Әрі қарай, қантталған жемістерді дайындау процесі бірінші әдіс сияқты жүреді.