Қара өрік джемі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 Кг қара өрік үшін - 1 кг қант, 1 стакан су немесе шырын Бұл джемді дайындау үшін жұмсақ және піскен, бірақ тұқымы жақсы бөлінген қара өріктерді алуға болады. Жақсырақ гельдеу үшін судың орнына алма, қарлыған немесе қызыл қарақат шырынын алуға болады. Шұңқырлардан тазартылған қара өрік бір стақан сумен немесе шырынмен 6 - 8 минут қайнатылады. Содан кейін қанттың барлық көлемі қосылады және дайын болғанға дейін бір сатыда қайнатылады. Кептелудің күйіп кетуіне жол бермеу үшін массаны жиі араластырып отыру керек. Қажет болса, джемге 20 ұсақ ұсақталған тұқым дәндері (1 кг қара өрік үшін) қосылады.