Қолдан жасалған мармелад
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
![Основное фото](https://mealy.kz/mealy-recipe-logos/recipe-12564-1.webp)
Өнімдер
Сипаттамасы Әдетте ол жемістерден (алма, өрік, алмұрт, қара өрік, шабдалы және т.б.), жидектерден (таңқурай, құлпынай және т.б.), қауыннан, жүзімнен және т.б. жасалады. Жемістер жұмсақ болғанша қайнатылады, езіледі, қант қосылады (1 кг жеміс үшін - 600 г) және ағаштарды араластырады. қасықпен, қоюланғанша қайнатыңыз. Жидекте М. қант одан да көп, бір жерде грамм 750-800, қауын үшін - 500 г, жүзім үшін - 1 кг. Оны банкаларда, қақпақтың астында немесе жай ғана қағазбен байланған, салқын жерде сақтауға болады. Немесе, егер ол қалың болып шықса, оны пакеттерге орауға болады. ұнтақ және кесіңіз.