Сүтті тұздық (Негізгі)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қою тұздық үшін: сүт - 900 г, ұн - 120 г, сары май - 120, орташа қалыңдықтағы тұздық үшін: сүт - 1000 г, ұн - 90 г, сары май - 90 г, Сұйық тұздық үшін: сүт - 1000 г, ұн - 50 г, сары май - 50 г, қант - 10 г Ақ ыстық пассеровканы ыстық сүтпен сұйылтыңыз, үздіксіз араластырыңыз, тұз салып, 5-7 минут қайнатыңыз. Шикі жұмыртқаның сарысын (1 кг тұздыққа 3-4 дана) орташа қалыңдықтағы тұздыққа қосуға болады, ал қантты тұздан басқа сұйық тұздыққа салуға болады. Қалың тұздық тауық етінен немесе аң етінен, крокеттерден және т.б. толтырылған котлеттерге салма ретінде пайдаланылады, орташа қалыңдықтағы соус көкөністерді, ет пен балықты пісіру үшін пайдаланылады, сұйық соус ыстық көкөніс және жарма тағамдарымен бірге беріледі. . Егер тұздық жарма немесе сүзбе тағамдарымен бірге берілсе, оған ванилин қосуға болады.