Пияз қосылған сүтті тұздық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Сүт - 600 г, ет сорпасы - 300 г, ұн - 40 г, сары май - 40 г, пияз - 200 г, мускат жаңғағы 0,2, ыстық қызыл бұрыш 0,01 г немесе ұнтақталған ақ 0,1 г
Сипаттамасы Сүт - 800 г, ет сорпасы - 150 г, ұн - 40 г, сары май - 40 г, пияз - 250 г, ыстық қызыл бұрыш 0,01 г Бірінші әдіс Майдалап туралған пиязды түсі өзгермейтіндей етіп майға сақтаңыз. Содан кейін сорпаның аз мөлшерін пассивті пиязға құйыңыз да, қақпақпен жабылған ыдысқа дайын болғанға дейін жіберіңіз. Пияз қосылған сорпаны орташа қалыңдықтағы сүт тұздығымен (64) біріктіріп, 5-7 минут қайнатыңыз, содан кейін тұз, қызыл ащы бұрыш салыңыз. Дәмделген тұздықты араластырыңыз, сүртіңіз және ыстық сүт қосып жылытыңыз. Тұздық қуырылған қой етімен, котлеттермен және т.б. бірге беріледі.Екінші әдіс - сүтте ірі туралған пиязды пісіру. Содан кейін пиязды сорпадан шығарып, ұсақтап тураңыз, ұн мен майдан ақ паста дайындаңыз, сүтті сорпамен сұйылтыңыз және сорпаны құйыңыз, бұрыш, тұз, мускат жаңғағын қосыңыз, араластырыңыз және 5-7 минут қайнатыңыз, содан кейін сүзгіден өткізіңіз. жиі електен. Сүзілген тұздыққа туралған пиязды салып, қайнатыңыз. Тұздыққа қуырылған қоян, қайнатылған құс еті, қайнатылған ет және т.б.