Сары май қосылған сүтті тұздық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сүт соусы - 300 г, балық сорпасы - 500 г, кілегей - 150 г, сары май - 100 г, трюфель - 150 г, ащы қызыл бұрыш - 0,1, лимон - 1 дана. Сүт тұздығына трюфельдермен қайнатылған балық сорпасын біртіндеп құйып, шпатламен араластыра отырып, қайнағанға дейін қыздырыңыз, 5-7 минуттан кейін қайнатылған кілегей құйыңыз, тұз, қызыл ащы бұрыш салып араластырыңыз. Тұздықты жиі електен немесе дәке арқылы сүзіп, рак майымен (88) және лимон шырынын немесе лимон қышқылымен дәмдеңіз. Бұл тұздықты трюфельсіз дайындауға болады. Тұздық қайнатылған және буға пісірілген балық тағамдарымен бірге беріледі.