Қызанақ пен алмадан жасалған сорпа-кілегей
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сүт - 150 г, сорпа - 350 г, қызанақ - 75 г, алма - 75 г, ұн - 15 г, май - 15 г, күріш - 10 г, кілегей - 50 г, паприка - 0,5 г. Қызанақ пен алма, қабығы мен тұқым қабығынан тазартылған, туралған, аздап тұздап, паприка себіңіз де, өз шырынында сары маймен қайнатыңыз. Сүт тұздығын бөлек дайындаңыз. Сорпаны жоғарыда сипатталғандай дәмдеңіз. Гарнир үшін күрішті сорпада қайнатыңыз және мармитте демалысқа дейін сақтаңыз.