Салат пюресі сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Салат немесе ромен - 150 г, ұн - 20 г, сары май - 15 г, сүт - 75 г, жұмыртқа (сарысы) - 1/8 дана., күріш немесе інжу арпа - 7 г.Салат немесе роменді қайнаған суға 1-2 минут салып, дуршлагқа салып, ағызып жіберіңіз. сумен 15-20 минут қайнатыңыз. Дайындалған шөптерді сорпада немесе сүт тұздығында дайындалған ақ тұздықпен біріктіріп, баяу отта 15-20 минут қайнатыңыз. Массаны сүрткіш машинадан өткізіп, қайтадан қайнағанша қыздырыңыз, қажетті консистенцияны алу үшін сорпаны немесе сүтті қосыңыз. Сорпаны жұмыртқа немесе кілегей қосылған сүт қоспасымен дәмдеңіз. Сорпа салынған табаққа қайнатылған күрішті немесе інжу арпасын салыңыз. Бұл сорпаны сүтте (Кілегейлі сорпа) дайындауға болады.