Спаржа пюресі сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Спаржа - 55 г, сары май - 20 г, ұн - 20 г, сүт - 75 г, жұмыртқа (сарысы) - 1/8 дана. Жаңа піскен немесе консервіленген аршылған спаржа бастарын (бір порцияға 15- 20 г) бөлек қайнатыңыз, қалған спаржаларды ақ тұздықта 20-25 минут қайнатыңыз. Пісірудің соңында массаны електен сүртіңіз, сорпаны құйыңыз, қайтадан қайнатыңыз және жұмыртқаның сарысы, сүт және май қоспасымен дәмдеңіз. Сорпа салынған табаққа спаржа бастарын салыңыз. Бұл сорпаны сүтте де дайындауға болады (Кілегейлі сорпа).