Спаржа сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 0,5 кг спаржа үшін: су - 1 л, май - 2 ас қасық. қасықтар, ұн - 1-2 ас қасық. қасықтар, қант - 0,5 шай қасық, лимон шырыны - 1 ас қасық. қасық, тұз - 1 г, жұмыртқа (сарысы) - 2 дана., сүт - 1/3 кесе. Аспарагусты жақсылап жуыңыз, шыңдарын кесіңіз және аздап суға қайнатыңыз. Қалған спаржаны тазартпай, аздап тұздалған суға қайнатыңыз, електен сүртіңіз, оған қант, қалған сары май мен спаржа бұқтырылған шыңдарын қосыңыз. Оны тағы бір рет қайнатыңыз. Сорпаны оттан алыңыз. Сүтті сарысымен араластырыңыз, лимон шырынын және аздап тұз себіңіз.