Форель филесі қосылған спаржа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 4 порция үшін: 2 г кг ақ спаржа, тұз, қант, 220 г сары май, 4 дана форель филесі, 1 ас қасық. зәйтүн майы қасық, ұнтақталған қара бұрыш, 2 түйір пияз, 50 г ұнтақталған бадам, жарты лимон шырыны, 1 ас қасық. гарнирге арналған пияз сақиналарының қасық 1. Спаржа қабығын аршып, бір шымшым қант пен 1 шай қасық сары май қосылған тұзды суға 15-20 минут қайнатыңыз. Пешті 120 градусқа дейін қыздырыңыз. Балық филесін өсімдік майымен жабыңыз. Тұз және бұрыш себіңіз. Майланған пісірме табаққа салыңыз, фольгамен жабыңыз. Шамамен 8 минут пісіріңіз. 2. Пиязды сары маймен езіңіз. Бадамды майсыз қызартып, 3 ас қасық қосыңыз. қасық су құйыңыз және қайнатыңыз. Шайқау кезінде пияз-май қоспасын қосып, лимон шырынын қосып дәмдеңіз. 3. Аспарагусты табақтарға салыңыз. Балықты мұқият үстіне қойыңыз. Жасыл тұздықпен жабыңыз және пиязбен безендіріңіз. Қажет болса, бадам жапырақтарымен себіңіз.