Кілегейлі тұздықтағы картоп пен тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 450 г ұсақ жаңа картоп 3 ас қасық зәйтүн майы 2 ас қасық ақ шарап сірке суы 1 ас қасық (үстіңгі жағы жоқ) қыша 1 ас қасық пияз (ұсақ пияз) 1/4 шай қасық тұз ұнтақталған қара бұрыш 4 ас қасық майонез 4 ас қасық қаймақ 1 ас қасық ұсақталған ақжелкен 700 г дайын тауық еті, кішкене кесектерге кесілген 2 балдыркөк сабағы, тілімдерге кесілген 4 бас жасыл пияз, туралған. 1 ас қасық каперс, құрғатылған және туралған 2 жұмыртқа, қатты пісірілген және төрттен туралған Картопты жұмсақ болғанша пісіріңіз. Осы уақытта кастрюльге май, сірке суы, қыша, пияз, тұз және аздап бұрыш араластырыңыз. Салқындатыңыз, картоп, оны қалың кесектерге кесіңіз. Қыша тұздығымен араластырыңыз және тұндыруға қойыңыз. Майонезді қаймақ пен ақжелкенмен араластырыңыз. Тауық етін, балдыркөкті, жасыл пиязды және каперстерді қосыңыз, содан кейін жабыңыз және 20 минутқа қалдырыңыз. Салқындатылған картоп салатын жалпақ табақтың шетіне, ал ортасына тауық қоспасын жайыңыз. Жұмыртқамен безендіріңіз және ас қасық үстіне қызмет етіңіз.