Орыс қуыруы - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты50 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 200-300 г сиыр еті, 4-5 картоп, 1 бас пияз, 2 ас қасық еріген сары май немесе сары май, 1 сәбіз, ақжелкен мен балдыркөктің 1 тамыры, 2 түйір сарымсақ, 1 ас қасық қаймақ, 2 ас қасық туралған жасыл ақжелкен немесе аскөк, тұз, дәміне қарай ұнтақталған қара бұрыш. Картопты тазалаңыз, жуыңыз, текшелерге кесіңіз, майға қуырыңыз. Пиязды сақиналарға кесіңіз, майға алтын түске дейін қуырыңыз. Етті кесектерге кесіңіз, алтын қоңыр қабық пайда болғанға дейін екі жағынан майға қуырыңыз. Етті, картопты, пиязды, тамырды, тұзды, бұрышты сазды ыдысқа салыңыз, лавр жапырағын қосыңыз, аздап сорпа құйыңыз. Тұмшапеште 50 минут қайнатыңыз. Пісірудің аяқталуына 10 минут қалғанда қуырылған қаймақты құйып, майдалап туралған сарымсақ, аскөк, ақжелкен себіңіз. Қуыруға жаңа піскен көкөністер салаты, маринадталған қияр, қырыққабат, шөптермен бірге қызмет етіңіз.