Орыс қуыруы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер 4 порция үшін Сиыр еті - 650 г. картоп - 1500 г. сары май - 4 ас қасық. л пияз - 2 бас, ет сорпасы - 3/4 кесе, қаймақ - 1 стақан, лавр жапырағы, тұз, бұрыш, ақжелкен мен аскөк - дәміне қарай, құрғақ шарап - 100 г.
Сипаттамасы Тазартылған картопты текшелерге кесіп, майға аздап қуырыңыз. Пиязды сақиналарға турап, майға алтын түске дейін қуырыңыз. Кішкене кесектерге кесілген сиыр етін екі жағынан қайнаған майға аздап қуырыңыз. Етті сазды ыдысқа, шойынға немесе кастрюльге салыңыз, содан кейін картопты, үстіне пиязды салыңыз, бәрін тұз, бұрыш себіңіз, лавр жапырағын салып, сорпаны қосыңыз. Қуыруды пешке салыңыз да, 30 минут қайнатыңыз. Пісіру аяқталғанға дейін 10 минут бұрын ыстық құрғақ шарапқа құйыңыз. Қызмет көрсетер алдында дайын тағамды қаймақпен құйып, майдалап туралған ақжелкен мен аскөк себіңіз.