Шорпу (тағамдар: қырғыз)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Қызмет көрсету кезінде майдалап туралған шөптерге себіңіз. 800 г қой еті, 120 г қой майы, 3-4 пияз, 3 қызанақ, 4-6 картоп, бұрыш, тұз, ащы шөптер.
Сипаттамасы Қойды сүйектерімен бірге ұсақтап турап, тұз, бұрыш себіңіз де, қызарған қозы майына қазанға қызарғанша қуырыңыз, сақиналарға туралған пиязды, жаңа піскен қызанақ кесектерін қосып, бірге қуырыңыз. шамамен 10 минут. Содан кейін суды құйыңыз (4-5 кесе), аздап қайнатыңыз, туралған картопты салыңыз, қажет болса тұз, бұрыш қосып, қақпағы жабылғанша жұмсақ болғанша пісіріңіз.