Көне әдіспен қуырылған қой еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1-1,5 кг қой еті, 1/2 бас сарымсақ, 1/2 кесе 3% сірке суы, 3-4 пияз, 10 картоп, 100-200 г еріген сары май немесе май.
Сипаттамасы Қойды кешке қарай тұзды суға батырыңыз (1 литр суға - 2 ас қасық тұз). Етті пісірер алдында құрғатыңыз, сарымсақпен себіңіз, маймен жағыңыз, пісірме табаққа салыңыз, сірке суын құйыңыз. Қой етімен бірге үлкен кесектерге кесілген картопты және сақиналарға кесілген пиязды пісіру парағына салыңыз. Ыстық пешке салыңыз да, дайын болғанға дейін қуырыңыз, көбінесе өз шырындарын құйыңыз.