Алсатиялық стильдегі жасымық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 250 г жасымық, 3/4 л. қызыл шарап, 3/4 л. ет немесе сүйек сорпасы, 100 г. майсыз бел, 2 ірі пияз, 250 г. картоп, 1 - 2 сәбіз, 1/2 лавр жапырағы, 2 дана қалампыр, 1/2 кесе кілегей.
Сипаттамасы Жасымықты сұрыптаңыз, жуыңыз, шараппен жабыңыз және ісіну үшін түні бойы қалдырыңыз. Келесі күні белді текшелерге кесіңіз, оны сақиналарға кесілген пиязды қосып, табада аздап қуырыңыз. Пиязды алтынға дейін қуырыңыз. Суға малынған жасымықты ет сорпасына құйыңыз, оған пияз, бел, лавр жапырағы мен қалампыр қосыңыз. Жасымықты баяу отта 1 сағат бойы пісіріңіз. Содан кейін туралған картоп пен сәбізді қосыңыз. Жасымық дайын болған кезде бір шымшым қант пен қатты тұз бен бұрыш қосыңыз. Кілегей қосыңыз. Оны қайтадан қайнатыңыз және дереу қызмет етіңіз.