Тұздық астындағы жасымық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер жасымық - 400 г. қызанақ - 6 дана. тұз бұрыш дәмдеуіш сүзбе - 60 г. пияз - 2 дана. сарымсақ - 4-6 түйір
Сипаттамасы Жасымықты пісіріңіз (оларды 4-5 сағатқа жібітіп алғаннан кейін). Тұздықты дайындаңыз, майдалап туралған пиязды аздап отқа салып, сарымсақ бастырғышымен немесе өте майдалап туралған сарымсақпен азаптаңыз. Күйдірілген және қабығынан тазартылған қызанақты шанышқымен езіп, пияз бен сарымсаққа қосыңыз. Тұз, бұрыш, дәміне қарай дәмдеңіз. Дайын жасымыққа езілген сүзбе мен тұздықты қосыңыз. Тұмшапеште 20-25 минут ішінде пісіріңіз. жасымық - 400 г. қызанақ - 6 дана. тұз бұрыш дәмдеуіш сүзбе - 60 г. пияз - 2 дана. сарымсақ - 4-6 түйір