Кілегей мен қызанақ соусындағы ветчина
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты7 минут
Өнімдер 1 пияз, 1 түйір қызыл паприка, 1 ас қасық. қасық май немесе маргарин, 1 түйір сарымсақ, 1 шай қасық тұз, 4-6 қызанақ, 250 мл кілегей, 1-2 г. қант, 1-2 г. кайен бұрышы, 4 дана ветчина 140 г., 2 ас қасық. туралған ақжелкеннің қасықтары.
Сипаттамасы Пиязды тазалаңыз, майдалап тураңыз. Паприканы екіге бөліңіз, тұқымдарды алыңыз, жуыңыз, майдалап тураңыз. Пияз, паприка, май немесе маргарин, тұзбен езілген сарымсақты ыдысқа салыңыз, қуат деңгейі 10-да 5 - 7 минут қайнатыңыз. Қызанақтарды тазалаңыз, тұқымдарды алып тастаңыз, майдалап тураңыз және кілегеймен бірге көкөністерге қосыңыз. Тұздықты тұз, бұрыш, қантпен дәмдеңіз. Ветчина кесектерін тұздыққа салыңыз да, қуат деңгейі 10-да 6-8 минут пісіріңіз. Ветчинаны алыңыз, тұздықтың дәмін татыңыз, оны ветчина кесектеріне құйыңыз, ақжелкенге себіңіз. Қанша порцияға арналған: 4.