Грексалат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер қызанақ - 2 дана. пияз - 1/2 дана. салат (қытай қырыққабаты) - 6 жапырақ крекер - 50 г. зәйтүн - 50 г. фета ірімшігі - 50 г. майонез - 150-200 г. сүт - 70 мл өсімдік майы - 70 мл сарымсақ тұзы ұнтақталған қара бұрыш ірімшігі
Сипаттамасы Салат жапырақтарын жақсылап жуып, едәуір ірі кесектерге кесіңіз (немесе жақсырақ жыртыңыз). Салат ыдысына салыңыз да, үстіне кішкене бидай крекерімен (жақсырақ текшелермен) жабыңыз. Содан кейін таңғыш деп аталатын трансцендентті таңғышты дайындау уақыты басталады. 150-200 грамм Хельманс майонезін алыңыз (қою көк түсті затбелгісі бар зат), 50-70 громма өсімдік майын ең мұқият мөрмен бекітпей, бір реттік масса пайда болғанға дейін қолмен ұрып-соғуға болады. Содан кейін араластыра отырып, оған бөлме температурасында қаймағысыз сүтті құйып, аздап тұз, ұнтақталған қара бұрыш және көп емес лимон шырынын қосып, араластырыңыз. Нәтижесінде консистенциясы құймақ қамырына ұқсас масса болуы керек. Салат ыдысының ішіндегісін осы тұздықпен құйыңыз да, құрғақ заттар сіңіп кетуі үшін бұл туралы 10 минуттай ұмытыңыз. Содан кейін салатқа сарымсақ қосылған тұз себіледі (тұз емес, туралған сарымсақпен араластырылған, бірақ, мүмкін, бұл да мүмкін, бірақ арнайы сарымсақ тұзы), үгітілген қатты ірімшікке себілген. Пияз сақиналары үстіне қойылады, бұрын лимон кесегімен суарылады және қара бұрыш себіледі, содан кейін майдалап туралған қызанақ қабаты келеді. Қайтадан таңғышпен құйылады, содан кейін шеңбер бойымен - сарымсақ қосылған тұз, үгітілген ірімшік... Бұл кәсіпті безендіру үшін ұсақ текшелерге кесілген тұқымсыз зәйтүннің үш слайдымен және ірімшіктің үш слайдымен жасалуы керек. Салатты шөптермен безендіруге рұқсат етіңіз. қызанақ - 2 дана. пияз - 1/2 дана. салат (қытай қырыққабаты) - 6 жапырақ крекер - 50 г. зәйтүн - 50 г. фета ірімшігі - 50 г. майонез - 150-200 г. сүт - 70 мл өсімдік майы - 70 мл сарымсақ тұзы ұнтақталған қара бұрыш ірімшігі