Француз тілінде картоп қосылған ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер ет - 700 г. картоп - 1-1,2 кг. пияз - 3-5 дана. ірімшік - 100 г. тұз бұрыш дәмдеуіштер сары май - 50 г.
Сипаттамасы Етті (жақсырақ шошқа етін) бөліктерге бөліп, тұз, бұрыш және басқа да дәмдеуіштермен сүртіңіз. Жақсылап шайқаңыз және майланған пісірме табаққа, пішінге немесе табаға салыңыз. Етті жабу үшін жеткілікті мөлшерде сақиналарға кесілген пияз қабатын үстіне қойыңыз. Пияздың үстіне бұрын тазартылған және қалыңдығы 0,2-0,5 мм кесектерге кесілген картоп салынады. Картоп қабаты ең қалың және шамамен үш пияз қабатына тең болуы керек. Үстіне бәрі үгітілген ірімшікпен жабылған. Ірімшіктің үстіне аздап үгітілген сары май немесе маргарин себуге болады. Бұл іс алдын ала қыздырылған пеште жарты сағаттай пісіріледі, алдымен жоғары температурада, содан кейін ет күйіп қалмас үшін орташа температурада. ет - 700 г. картоп - 1-1,2 кг. пияз - 3-5 дана. ірімшік - 100 г. тұз бұрыш дәмдеуіштер сары май - 50 г.