Сарымсақ қосылған картоп кәстрөлі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бір күн бұрын қайнатылған 500 г картоп, 2 тік жұмыртқа, 2 түйір сарымсақ, 75 г саңырауқұлақ, 75 г фета ірімшігі, аздап май, ақжелкен мен аскөк алынады. Отқа төзімді ыдыстардың түбіне аздап сары май қосылған майдалап туралған сарымсақ себіледі. Үстіне тілімдерге кесілген картоп қатары, сосын үгітілген ірімшік қабаты, сосын қайтадан картоп, бұқтырылған саңырауқұлақ тілімдерімен араласқан тік жұмыртқа тілімдері қойылады. Әрбір қабат майдалап туралған ақжелкен мен аскөкпен себіледі, үстіне картоп салынады, аздап ірімшік себіледі, бұқтырылған саңырауқұлақтардан тұздық құйылады және май бөліктері салынады. Ол пешке 30 минутқа қойылады және үстелге жылы күйінде, сол ыдыста беріледі.