Саңырауқұлақтармен пісірілген қарақұмық ботқасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қарақұмық жармасы - 70 г, сары май - 15 г, жаңа піскен саңырауқұлақтар - 70 г, пияз - 10 г, ірімшік - 10 г, майлауға арналған май - 5 г, қаймақ - 125 г, жұмыртқа - 1 дана., тұз.
Сипаттамасы (тағамдар: поляк) Ұнтақталған қарақұмық ботқасы дайындалады (жарманы құймас бұрын суға рецептте көрсетілген сары майдың жартысы қосылады). Саңырауқұлақтар тазартылады, жуылады, жұқа тілімдерге кесіледі, сақиналарға кесілген пияз, май, аздап су, тұз, бұрыш қосылады және жұмсақ болғанша бұқтырылады. Дайын ботқаның жартысы майланған пісірме табаққа жайылады, үстіне бұқтырылған саңырауқұлақтар қабаты қойылады және қалған ботқамен жабылады. Жұмыртқамен шайқалған тұздалған қаймақпен құйыңыз, үгітілген ірімшікке себіңіз және ірімшік қызарғанша пеште пісіріңіз. Шикі көкөністерден жасалған салатпен бірге беріледі.