Милан стиліндегі рисотто (Палау)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Күріш 125, пияз 30, сары май 25, үгітілген ірімшік 75, саңырауқұлақтар 25, сорпа 125, қызанақ 125, бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Майдалап туралған пиязды аздап өткізеді. Күріш жуылады, кептіріледі және пиязға қосылады. Күріш мөлдір болғанша араластыра отырып, жылытыңыз. Сорпа құйылады, тұз бен бұрыш қосылады және жұмсақ болғанша қайнатылады. Рецепт бойынша талап етілетін үгітілген ірімшіктің жартысы күрішпен араластырылады. Бұқтырылған саңырауқұлақтар мен туралған қызанақтарды майланған және үгітілген ірімшікке себілген пішінге салады, үстіне ыстық күрішті мықтап салады, сосын пішінді қыздырылған табаққа аударады. Қалған ірімшікке себілген үстелге беріледі.