Жемістері бар сүтті күріш ботқасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Күріш 80, кептірілген жемістер 25, қант, тұз, сүт 200.
Сипаттамасы Кептірілген жемістер (Өрік, тәтті шие) тәтті шие ликеріне немесе "Кюрасо" ликеріне малынған. Күріш бірнеше рет жуылады, суды ауыстырады, қайнаған суға құйылады және 5 минут қайнатылады. Содан кейін күріш сүзіледі, кастрюльге құйылады, үстіне ыстық сүт құйылады, қантпен дәмделеді және баяу отта жұмсақ болғанша қайнатылады. Әрі қарай, күріш ботқасы маймен майланған пішінге салынып, суықта бірнеше сағат бойы ұсталады. Қызмет көрсету кезінде ботқаны ыдысқа абайлап жайып, пішінін аударып, ликерге малынған жемістердің тәжімен безендіреді.