Сарымсақ қосылған қызанақ сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қызанақ 200, сорпа 400, пияз 20, сары май 5, сәбіз 10, үй жануарлары (тамыр) 10, қант 5, сарымсақ 3, күріш 40, тұз.
Сипаттамасы Майдалап туралған пиязды сары майға немесе көкөніс майына қызартады. Жасыл қызанақтарды турап, пиязбен бірге жұмсақ болғанша қақпақпен баяу отта пісіреді. Содан кейін сәбіз, ақжелкен, күріш салынады, ет немесе көкөніс сорпасы құйылады, тұздалады, қант пен сарымсақ қосылады және күріш қайнағанша 10-15 минут пісіруді жалғастырады. Қалыңдықты електен сүртіңіз және сорпаның күйіп кетпеуін қадағалап, бірнеше рет қайнатыңыз.