Түрік стиліндегі қой етінен жасалған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қой еті 100, сәбіз 20, ақжелкен 20, балдыркөк (Тамыр) 10, пияз 15, күріш 20, жұмыртқа 1/2 дана. (Сарысы), йогурт 30, лимон 1/5 дана., тұз.
Сипаттамасы Ет, қабығы аршылған тамырлар, пияз сумен құйылады, тұздалады және дайын болғанға дейін қайнатылады. Күріш жуылады, сүзілген сорпада қайнатылады және туралған сорпа еті қосылады. Шикі сарысын йогурт пен лимон шырынын араластырып, сыпырғышпен ұруды тоқтатпай, сорпамен біріктіреді.