Литвалық тұшпара
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр үшін: ұн 100, су 40, жұмыртқа 1/4 дана, тартылған ет үшін: картоп 250, пияз 20, шошқа майы (бекон) 20, сары май 5, жұмыртқа 1/4 дана, қаймақ 30, бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Картопты қайнатады, кептіреді және ет тартқыштан өткізеді. Шошқа майы (бекон) текшелерге кесіліп, туралған пиязбен қайнатылады және шикі жұмыртқа, тұз, бұрыш қосып картоппен біріктіріледі. Қамырды жіңішке жолаққа жайып, оның шетіне 2-3 см аралықпен тартылған ет бөліктерін шай қасықпен салады. Тартылған ет жолақтың бос жиегімен жабылады, қамыр қысылады және тұшпара ойықпен кесіледі. Қызмет көрсетер алдында бірден қайнаған тұзды суға қайнатыңыз. Ыстық тұшпара маймен құйылады, қаймақ бөлек беріледі. Тұшпараларды кейде металл табаға салып, қаймақ құйып, ірімшік сеуіп, пеште пісіреді.