Сүзбе қосылған жаңа піскен шырындар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шырындылар үшін: ұн 40, сүт 100, жұмыртқа 1/4 дана., қант 3, май 15, тұз. Толтыру үшін: сүзбе 130, жұмыртқа 1 дана, қант 20, тұз.
Сипаттамасы Көрсетілген сүттің жартысы ыдысқа құйылады, оған тұз, қант және жұмыртқа қосылады, араластырылады, ұн қосылады, қайтадан бәрі араластырылады, ал қалған сүт біртіндеп құйылады. Алынған қамыр сүзіледі. Қуырылған шырындар кәдімгі құймақтарға қарағанда сәл ұзағырақ. Толтыруға арналған сүзбе езіліп, қант, жұмыртқа, тұзбен араластырылады. Толтырманы шырынды етіп қуырылған жағына қояды, өнімді екіге бүктеп, қуырады. Қаймақпен бірге беріледі.