Буберте (Бұлғанған бел қосылған жарма ботқасы)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Жарма жармасы 20, сүт 10, қант 15, ванилин, жұмыртқа 3/4 дана., жаңғақтар 12, тұздық үшін: мүкжидек 30, қант 25, крахмал 3.
Сипаттамасы Сүтте қайнатылған жартылай тұтқыр жарма ботқасы 70-80 градусқа дейін салқындатылады, қант пен ванильмен езілген жұмыртқаның сарысы мен қуырылған туралған жаңғақ дәндері қосылады. Масса мұқият араластырылады, пісіру парағына жайылады, содан кейін шайқалған белки мұқият құйылады және пісіріледі. Мүкжидек соусымен бірге салқын түрде беріледі.