Жемайчу құймақ (Тартылған ет қосылған картоптан жасалған тағам)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Картоп 220, жұмыртқа 1/4 дана., крахмал 7, тұз 1, тартылған ет үшін: сиыр еті 70, ұн 1,5, пияз 4, май 3, ұнтақталған бұрыш, тұз 1, нан пісіруге арналған ұн 6, қуыруға арналған май 10, қаймақ 20, май 10.
Сипаттамасы Қайнатылған ыстық картопты езеді, салқындатады және шикі жұмыртқа, тұз, крахмалмен біріктіреді. Массаны араластырады, сопақша пішінді құймақтарға бөледі және оларға тартылған етті орайды, өнімдерді ұнға пісіреді және қыздырылған майға қуырады. Фаршты келесідей етіп дайындайды: етті 50-100 г бөліктерге бөліп, қуырады, оған пияз, бұрыш, тұз, қуырылған ұн, сорпа қосып, дайын болғанға дейін бұқтырады. Содан кейін ет салқындатылады, пиязбен бірге ет тартқыштан өткізіледі, бұқтырудан қалған тұздық қосылады, араластырылады және қайнатылады. Құймақтарға еріген сары май мен қаймақ құйып, қызмет етіңіз.