Украин тілінде ет қосылған қырыққабат орамдары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ет 100, жаңа қырыққабат 150, күріш немесе тары 10, пияз 10, май 5, ақжелкен 4, сарымсақ 2, ұнтақталған бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Ақ қырыққабатты ыстық суға салады, бұған дейін сабағын кесіп алып, жартылай дайын болғанға дейін қайнатады, артқа тастайды, суды ағызып жібереді және жапырақшаларына бөлшектейді, олардың жапырақшалары ұсақтағышпен ұрылады. Тартылған ет дайындалады: ет тартқыштан өткізіледі, ұсақталған тары немесе күріш ботқасы, құтқарылған пияз, бұрыш, сарымсақ, шошқа майы қосылады және жақсылап араластырылады. Ұсақталған ет қырыққабат жапырақтарына салынып, оралып, өнімге тікбұрышты пішін береді. Қырыққабат орамдары параққа салынып, қаймақ-томат тұздығымен құйылады, пешке қойылады және дайын болғанға дейін бұқтырылады.